012-3155020
zaza@jomcantik.com
HQ JomCantik : No 52A, Jalan Kerongsang 10, Bandar Puteri, 41200 Klang Selangor. Malaysia


Nama syarikat: JOMCANTIK RESOURCES

Nombor pendaftaran: 002007321-H

Berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM)

Berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF)
(No Rujukan Pendaftaran : 357-02185112)

Taraf status Bumiputera dari MOF
(No Sijil: BP22108171821011450)

Bank: Maybank.
Nombor akaun:  562218111357

Nama akaun: JOMCANTIK RESOURCES

 

JomCantik Training Centre di tubuhkan sejak 2006 dan satu-satunya Pusat Latihan Kecantikan Bergerak di Malaysia di mana kami mengendalikan Kursus-Kursus Kecantikan secara secara Professional Jangka Pendek di seluruh Malaysia / Brunei dan bekerjasama dengan pelbagai pihak untuk mendekatkan Belia Wanita dengan Kecantikan dan Perniagaan Kecantikan bersama JomCantik tanpa memerlukan perbelanjaan yang besar.

Kepakaran kami ialah untuk melatih dan membimbing bakal Usahawan dan Usahawan Wanita dalam bidang kecantikan terutama dalam memulakan perniagaan kecantikan dari rumah, rumah ke rumah, pejabat, balik kampung, di mana-mana (HomeSpa, MobileSpa) secara Professional.

Kami  menyediakan pelbagai Bengkel Serlahkan Penampilan Diri dan Seminar Usahawan Perniagaan Home/MobileSpa untuk Usahawan/Bakal Usahawan.

 

Pencapaian 

  • Mengendalikan Kursus serata Malaysia / Brunei bersama IPTA / Kolej Komuniti/ Politeknik / Organisasi / Badan Kerajaan / Individu
  • Liputan di Akhbar Metro / Berita Harian
  • Liputan di Program ‘ Apa Kata Wanita…bersama Zamzarina’ untuk Slot ‘Kerja dari Rumah’

 

Gambar bersama Pelajar/Liputan Akhbar boleh rujuk di Foto Kursus & Keratan Akhbar

 

Visi

Melahirkan 100 orang Usahawan Wanita Professional (menjelang 2021) yang mengusahakan perniagaan kecantikan (Berorintasikan HomeSalon) berpendapatan dari RM10,000 sebulan


Misi

1. Membuka peluang kepada lebih ramai wanita (Suri Rumah, Ibu Tunggal, Kakitangan Kerajaan / Swasta, Lepasan Sekolah, Di berhenti Kerja, VSS dll)  yang berminat dalam dunia perniagaan kecantikan memulakan perniagaan Salon dari Rumah (HomeSalon) secara professional

2. Menyediakan perkhidmatan dan latihan kecantikan, rundingan kecantikan dan kesihatan dari Rumah, Rumah ke Rumah, di Pejabat dan menjana pendapatan lumayan lagi berkat.


3. Memberi perkhidmatan latihan yang berkualiti, profesional, cekap dan berkesan selaras dengan piawaian yang ditetapkan.

4. Menjalinkan kerjasama dengan pelbagai pihak samada individu atau organisasi luar yang berminat mengadakan pelbagai program kecantikan Terus Ke Tempat Mereka demi melahirkan Wanita berwibawa, mampu menjana pendapatan lumyan walau hanya berkerja dari rumah.